Published On: Fri, Mar 11th, 2011

Chemistry Quiz

1.Global warming is due to increased production of

Answer : Carbon dioxide

2. Which acid is present in lemon

Answer : Citric acid

3.Brass is an alloy of copper and

Answer : Zinc

4. The hardest natural substance known in the world is

AnswerAnswer Answer : Diamond

5.Permanent hardness of water may be removed by the addition of

Answer : Sodium carbonate

6.Which is the most commonly used bleaching agent

Answer  : Chlorine

7. Which of the following gas is used in cigarette lighters

Answer : Butane

8. Baking Soda is also known as

Answer : Sodium bicarbonate

9. Bond order of a molecule can be at the maximum of

Answer : 3

10. Neutral molecules in which one of the carbon atoms has six valence electrons are called

Answer : Carbenes

11. Which of the following is non-radioactive

Answer : Deuterium

12. Which of the following is a thermo setting plastic

Answer : Bakelite

13. Octane number of petroleum can be increased by

Answer :Atomizationa

14. Atoms of the same element having the same atomic numbers but different atomic weights are called

Answer : Isotopes

15. What is the main constituent of soap

Answer : Sodium hydroxide

16.Name a fertilizer that contain maximum amount of Nitrogen

Answer : Urea

17.Which compound is called oil of wintergreen

Answer : Methyl Salicylate

18. What is alum

Answer : Potassium Aluminium Silicate

19. A minute amount of radio isotope is called

Answer : Tracer

20. Name an alloy of copper, antimony and tin

Answer : Babbitt metal

Share This:

Post your Comments

Kerala's Own Handicraft Online Store

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

official website of GKTODAY-General Knowledge Today