Published On: Tue, May 4th, 2010

CUREENT GK for YOU

2. Which of the following companies has recently acquired Flag telecom, USA?
Ans: Reliance Infocomm
3. Who is Chairman of the Planning Commission of India?
Ans: Dr. Manmohan Singh
4. Who is the Chairman of Wipro Industries?
Ans: Azim H. Premji
5. What was the venue of the last ASEAN meeting?
Ans: Vientiane in Laos in November 2004
6. Where is the headquarters of the European Union?
Ans: Brussels
7. Sunil Bharti Mittal is the CMD of…
Ans: Bharti Enterprises
8. VSNL has recently acquired TYCO which belongs to
Ans: USA
9. The automobile giant Hyundai hails from
Ans: South Korea
10. Ratan Tata Commission is meant for
Ans: Investment
11. What was the focus of the Ninth Five-year plan?
Ans: Agriculture and rural development along with employment generation and poverty eradication.
12. What was the duration for India’s Tenth Five-year plan?
Ans: From 2002-07
13. Microsoft has recently established its largest development centre in which of the following city?
Ans: Hyderabad
14. Rupee is not a currency of…
Ans: Bangladesh
15. The term sweated labour means
Ans: Underpaid, cheap labour
16. The term ‘disguised employment’ is found mainly in
Ans: Agricultural sector
17. The defunct Dabhol Power Plant is located in…
Ans: Maharashtra

Share This:

Post your Comments

Kerala's Own Handicraft Online Store

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

official website of GKTODAY-General Knowledge Today