Published On: Thu, Mar 10th, 2011

English for Exams-One Word Quiz

1. Somebody who is between 80 and 89 years old

Answer : Octogenarian

2. Person who is between 70 and 79 years old

Answer : Septuagenarian

3. A boy or girl between the ages of 13 and 19

Answer : Teenager

4. Somebody who moves from one region or country to another, often in search of work or other economic opportunities

Answer : Migrant

5. The act or process of moving from one region or country to another

Answer : Migration

6. To enter a new country for the purpose of settling there

Answer : Immigrate

7. Somebody who has come to a country and settled there

Answer : Immigrant

8. Person who leaves a place, especially his or her native country, to go and live in another country

Answer : Emigrant

9. The act of leaving a native country to live in another country

Answer : Emigration

10. A being from another planet or another part of the universe / One who does not belong to, is not accepted in or does not feel part of a particular group or society

Answer : Alien

11. A person, animal or plant that has lived in an area from the earliest known times

Answer : Aborigines

12. Person who is excessively concerned with his or her own health

Answer : Valetudinarian

13. One who believes that pleasure should be the only aim in life

Answer : Hedonist

14. A philosophical theory that holds that pleasure is the highest good or the source of moral values

Answer : Hedonism

15. Emotional indifference, especially admirable patience and endurance shown in the face of misfortune

Answer : Stoicism

16. Person who appears unaffected by emotions, especially somebody admired for showing patience and endurance in the face of adversity

Answer : Stoic

17. One who has the habit of sleepwalking

Answer : Somnambulist

18. Sleepwalking

Answer : Somnambulism

19. A base or support for a column or statue

Answer : Pedestal

20. Person who is traveling on foot, especially in an area also used by vehicles

Answer : Pedestrain

21. Somebody who believes that all events are decided by fate

Answer : Fatalist

22. The belief that people are powerless against fate

Answer : Fatalism

23. The tendency to speak or write too much about the self / Selfishness or self-centeredness

Answer : Egotism

24.Person who is selfish, self-absorbed, and self-centered / Person who tends to speak or write about himself or herself all the time

Answer : Egotist

25. One who believes that the correct basis for a moral code is every person�s concern for his or her own best interests

Answer : Egoist

26.Making personal welfare and interests only

Answer : Egoism

27. The belief that it is impossible to know whether or not God exists

Answer : Agnosticsm

28. Person who believes that it is impossible to know whether or not God exists

Answer : Agnostic

29.One who believes in and worship of all or many deities

Answer : Pantheist

30. The belief that God and the material world are one and that God is present in everything

Answer : Pantheism

Share This:

Post your Comments

Kerala's Own Handicraft Online Store
Displaying 2 Comments
Have Your Say
  1. Avinash singh says:

    Really this is the best web page where any one can find any thing related to the GK or world ..
    it’s also help to increase the knowledge of GK…………

    i don’t have a word to say about this site………..

  2. Gorki says:

    Really good! Keep on posting such informative articles!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

official website of GKTODAY-General Knowledge Today