Published On: Mon, Nov 22nd, 2010

GK Based on Computer

1.Which is/are the main provisions of Information Technology (IT) Act, 2000?
(a) Legal recognition to digital signatures and documents.
(b) Finalisation of contracts through electronic media.
(c) Making hacking with computer system an office.
(d) All of the above

Answer : D

2.Consider the following statements about Internet facilityAnswer :
I. It serves as the largest one-line information system.
II. It provides the most dependable and latest mode for sending E-mail.
III. Recurring expenditure on communication E-mail is very high.
IV. It is often misused and has triggered cyber-crimes.
Which of these statements are correct?
(a) I, II and IV (b) I and IV (c) II, III and IV (d) II and III

Answer : A

3.The computer device primarily used to provide hard copy is the
(a) CRT (b) Line Printer (c) Computer Console (d) Card Reader

Answer : B

4.The unit of hardware, which an operator uses to monitor computer processing, is the
(a) Card Reader (b) CPU (c) Line Printer (d) Console

Answer : D

5.Computers can be classified in which of the following hierarchical orders?
(a) PC, Large, Super Micro, Super Computer
(b) Super Micro, PC, Large, Super Computer
(c) PC, Super Micro, Large, Super Computer
(d) Large, Super Micro, Super Computer, PC

Answer : C

6.Which one of the following is a stored program machine?
(a) Micro-processor (b) Calculator
(c) Analog-computer (d) Micro-computer

Answer : D

7.First generation computer systems used
(a) Transistors (b) Vacuum tubes
(c) Magnetic cores (d) Silicon chips

Answer : B

8.Transistors are associated with which computer system?
(a) First generation (b) Fifth generation
(c) Second generation  (d) None of these

Answer : C

9.Charles Babbage invented
(a) ENIAC (b) Difference engine (c) Electronic computer (d) Punched card

Answer : B

10.Who wrote the book ‘Computer Liberation and Dream Machine’, the first book on personal computers?
(a) John McCarthy (b) Ted Nelson (c) Niklaus Wirth (d) Karl Capek

Answer : B

Share This:

Post your Comments

Kerala's Own Handicraft Online Store

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

official website of GKTODAY-General Knowledge Today