Published On: Mon, Nov 5th, 2012

GK For exams !

1. What is the total number of Upanishads?

Ans. 108

2. How many muscles are there in a human finger?

Ans. None

3. What colour is the centre scoring zone of an archery target ?

Ans. Gold

4. At which Harappan site have traces of a horse been found?

Ans. Surkotada

5. Magna Carta lays down the principle that ‘No free man shall be arrested, or imprisoned, or deprived of his property, or outlawed, or exiled….. by the law of the land’. This became the fundamental principal of English justice. Who signed the document?

Ans. King John of England

6. The sea of Galilee or lake Tiberias is located in which country?

Ans. Israel

7. Who was the first foreigner to receive Bharat Ratna Award?

Ans. Nelson Mandela

8.  Svetambaras and Digambaras were two sects of…

Ans. Jainism

9. when did neil armstrong and buzz aldrin land on the moon?

Ans. July 20, 1969

10. Who was the first to use the word Swarj?

Ans. Swami Dayananda Saraswati

Share This:

Post your Comments

Kerala's Own Handicraft Online Store

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

official website of GKTODAY-General Knowledge Today