Published On: Sun, Jan 17th, 2010

GK Question Series for all examinations

1. The UN Deputy Secretary- General is—
(A) Dr. Asha Rose Mtengeti Migiro
(B) Mark Malloch Brown
(C) Shashi Tharoor
(D) Louise Frechette
Ans: A

2. According to the latest Supreme Court decision, Priests and Nuns
have been allowed to practise as—
(A) Doctors
(B) Advocates
(C) Scientists
(D) None of these
Ans: B

3. The novel ‘The Second Wife’ is the English translated version of
which among the following novels of Premchand ?
(A) Godan
(B) Karma Bhumi
(C) Nirmala
(D) Gaban
Ans: C

4. The Jawaharlal Nehru Award for International Understanding for
2007 has been awarded to—
(A) Olafur Ragnar Grimson
(B) Gohchok Tong
(C) Aung San Suu Kyi
(D) Nelson Mandela
Ans: A

5. It was decided to observe Mahatma Gandhi’s birth day October 2 as
the International Nonviolence Day at—
(A) International Indology Conference
(B) Satyagraha Centenary Conference
(C) Congress Foundation Day Celebrations
(D) None of these
Ans: B

6. The 2008-09 Ranji Trophy has been won by—
(A) Mumbai
(B) Bengal
(C) Uttar Pradesh
(D) Tamil Nadu
Ans: A

7. On which among the following film actresses was Kalpana Chawla
excellence award 2007 for women conferred ?
(A) Shilpa Shetty
(B) Nandita Das
(C) Sushmita Sen
(D) Konkana Sen
Ans: B

8. In May 2009, Shashi Tharoor becomes member of which of the
following—
(A) UNESCO
(B) ADB
(C) Lok Sabha, India
(D) None of these
Ans: C

9. The Raghvan Committee is related to looking into the issue of—
(A) Ragging and suggest means of prevention in educational
institutions
(B) Status of Muslim community in India
(C) Reservation of OBCs in admissions to higher educational
institutions
(D) None of these
Ans: A

10. The 7th Aero India show was held in—
(A) 2008, Bangaluru
(B) 2009, Bangaluru (Yelahanka)
(C) 2008, Delhi
(D) 2009, Delhi
Ans: B

Share This:

Post your Comments

Kerala's Own Handicraft Online Store
Displaying 6 Comments
Have Your Say
  1. vipul says:

    thanks for these questions…

  2. daramanikumar says:

    This website is well to know about the sport gk.It gives more information about all sports.

  3. good but require more question

  4. arun says:

    wvery fp it help to built my gk

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

official website of GKTODAY-General Knowledge Today