Published On: Tue, Dec 1st, 2009

GK Question Series Part 3

1.	India has signed an agreement to procure Advanced Jet
Trainer (Hawk) from which of the following countries ?
	(a)	USA
	(b)	UK
	(c)	France
	(d)	Russia
	Ans:	( b )	UK

2.	The United States has granted the status of ?major
non-NATO ally? to which of the following countries recently ?
	(a)	Pakistan
	(b)	India
	(c)	Afghanistan
	(d)	Myanmar
	Ans:	( a )	Pakistan

3.	Who among the following persons bought the sword of Tipu
Sultan in London and brought it back to India ?
	(a)	Ratan Tata
	(b)	Mukesh Ambani
	(c)	Vijay Mallya
	(d)	Aditya Birla
	Ans:	( c )	Vijay Mallya

4.	Which of the following companies became India?s first
listed IT firm to have crossed $1 billion turnover ?
	(a)	Satyam
	(b)	HCL
	(c)	Wipro
	(d)	Infosys Technologies
	Ans:	( d )	Infosys Technologies

5.	Who among the following women has become the highest
individual scorer in an innings in Tests ?
	(a)	Mithali Raj
	(b)	Kiran Baloch
	(c)	Diana Eduljee
	(d)	None of these
	Ans:	( b )	Kiran Baloch

6.	Who is the new Prime Minister of Sri Lanka ?
	(a)	Chandrika Kumaratunga
	(b)	Ranil Wickremesinghe
	(c)	Mahinda Rajapakse
	(d)	None of these
	Ans:	( c )	Mahinda Rajapakse

7.	Hamas is a militant organization fighting against which
of the following countries ?
	(a)	Sudan
	(b)	Israel
	(c)	Brazil
	(d)	Syria
	Ans:	( b )	Israel

8.	Who among the following has become the first Indian to
score a triple century in Tests ?
	(a)	Rahul Dravid
	(b)	Sachin Tendulkar
	(c)	V.V.S. Laxman
	(d)	Virender Sehwag
	Ans:	( d )	Virender Sehwag

9.	Who among the following has won the Femina Miss India
Universe 2004 title ?
	(a)	Lakshmi Pandit
	(b)	Sayali Bhagat
	(c)	Tanushree Dutta
	(d)	Jyoti Brahmin
	Ans:	( c )	Tanushree Dutta

10.	The 9th South Asian Federation Games were held recently
in which of the following cities ?
	(a)	Islamabad
	(b)	Hyderabad
	(c)	Kathmandu
	(d)	Colombo
	Ans:	( a )	Islamabad

Share This:

Post your Comments

Kerala's Own Handicraft Online Store
Displaying 3 Comments
Have Your Say
  1. VASANTHARAJAN.A.. says:

    I LIKE THIS KNOWLEDGE QUESTIONS.. IT GIVES MORE MORE KNOWLEDGE…

  2. Vikash says:

    Mr. Martin is correct. Pls recheck the answers else this may affect our exams…..

    Regards,

    Vikash

  3. D.Martin says:

    Sir,

    In the GK Questions Series Part 3, I was shocked to find the answer to the 6th question wrongly mentioned. The correct answer is (d) None of these. Name of the current Prime Minister of Srilanka is Mr.Ratnasri Wikremanayake.

    Consequently this mistake makes to doubt all other answers. So please take care. And I welcome your reply if I am wrong.

    Thanks.

    With Regards,

    D.Martin.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

official website of GKTODAY-General Knowledge Today