Published On: Tue, Aug 16th, 2011

GK QUIZ Series from generalknowledgetoday-Worlds Best GK Site Of the year

1. Which of the following became the first smoke free state in India?

(a) Sikkim  (b) Himachal Pradesh  (c) Uttarakhand (d) None of these

Ans-a

22. Lightest element:- Hydrogen

Only Metal liquid at room temperature:- Hg Mercury

Tungsten symbol –W

Tin –Sn

Element with maximum number of compounds –Carbon ( due to catenation)

2. Which of the following became the Ist Asian Country to sign Free Trade Agreement with European Union?

(a) South Korea                      (b) China         (c) India                       (d) None of these

Ans-a

3. The Emissary’ is the book authored by:

(a) Tarun Tejpal                      b) Vinod Mehta  (c) Aniruddh Bahl  (d) None of these

Ans-c

4. Who is the new PM of Netherlands?

(a) Mark Ruttea   (b) Bill Carey       (c) Thakshin Sinawatra   (d) None of these

Ans-a

5. Who is the new PM of Kosovo?

(a) Hashim Taci               (b) N K Name Krumoh  (c) Jose Borosso d) None of these

Ans-a

6. Who is the chairman of National Democratic Front of Bodoland?

(a) Paresh Barna        (b) Aravind Rajakhowa  (c) Ranjan Daimary             (d) None of these

Ans-c

7. With which of the following countries India has not signed civil nuclear agreement?

(a) Namibia  (b) Sweden  c) Mongolia           (d) Argentina

Ans-b

8. Who is the PM of Sweden?

(a) Fredrick Rainfeldt  (b) Silvio Berlusconi  (c) Garry Wanders       (d) None of these

Ans-a

9. APEC Summit in November 2010 was held at  :

(a) Yokohama (b) Sydney                  (c) Singapore                          (d) Busan

Answer a;

10. Which public sector bank was the banking partner in Commonwealth Games 2010?

(a) Central Bank of India        (b) State Bank of India    (c) Bank of Baroda             (d) None of these

Answer-a;

11. Who is the new vice chief of army staff?

(a) V.K. Singh (b) A.S. Lamba  (c) C. Shekhawat                 (d) None of these

Answer :b

12. Who has became the vice president of ICC?

(a) Ehsaan Mani                     (b) John Mulford  (c) Alan Isaac                                 (d) Molcom Speed

Answer: c

13. Who is the Director General of National Investigation Agency ?

(a) R.V. Raju   (b) Ved Marwah  (c) K.F. Rustomji                (d) Sharad Chandra Sinha

Answer:d

14. Who is the Director of National Security Guard?

(a) R.K. Medhekar      (b) J.K Dutt   (c) B.K. Banerjee                      (d) None of these

Answer:a

15. Who of the following Indian got the Australia Day achievement medal 2010?

(a) V.P. Unnikrishnan             (b) Sandeep Pandey   (c) Vandana Shiva                 (d) None of these

Answer: a

16. Which of the following country became the 187th member of IMF?

(a) Marshall Islands     (b) Tuvalu     (c) Fiji     (d) None of these

Answer: b

17. India’s second National Institute of Design will come up at which of the following

(a) Amethi       (b) Jorahat        (c) Aizowl   (d) Itanagar

Ans- b

18. Benghazi is a port of :

(a) Libya          (b) Yemen            (c) Egypt                            (d) None of these

Answer:a

19. Jakhol Sankri Hydro Electric Project has been commissioned at

(a) Uttarakhand           (b) Himachal Pradesh    (c) J&K        (d) Arunachal Pradesh

Answer: a

20. ‘Home Boy’ is a novel written by

(a) H M Naqvi (b) H S Narula  (c) Anand Sarkar       d) Stephen Lipsett

Ans- a

Share This:

Post your Comments

Kerala's Own Handicraft Online Store
Displaying 3 Comments
Have Your Say
  1. Palash Paul says:

    This site is great!!!

  2. SVVC says:

    Thank u Management

  3. Amrik says:

    Thnx Admin…Gr8 Questions..

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

official website of GKTODAY-General Knowledge Today