Published On: Tue, Mar 8th, 2011

GK Quiz Series Today

1.At which place will you find maximum sunlight in December?
(a) Pune (b) Leh (c) Kolkatha (d) Kanyakumari

Answer : D

2.Arakan Yoma is the extension of the Himalayas located in
(a) Kashmir (b) Nepal (c) Baluchistan (d) Myanmar

Answer : D

3. The river basin which is called ‘Ruhr of India’ is
(a) Damodar (b) Hooghly (c) Godavari
(d) Subarnarekha (e) Periyar

Answer : A

4. Which of the following mountain passes lies outside India?
(a) Khyber (b) Bomdila (c) Bara Lacha la (d) Shipkila

Answer : A

5.The mainstream of river Ganga which flows beyond Farakka is known as
(a) Bhagirathi (b) Hooghly (c) Padma (d) Subarnarekha

Answer : C

6.’Pillars of Hercules’ refers to
(a) A huge building in Rome
(b) A huge historical structure in Greece
(c) Strait of Bosporus
(d) Strait of Gibraltar

Answer : D

7. What is the average density of population in the world (in persons per sq.km)
(a) 27 (b) 37 (c) 32 (d) 56

Answer : C

8. Which of the following is called the ‘Gateway to the Pacific’?
(a) Suez Canal (b) Panama canal
(c) Bering Sea (d) Gulf of Alaska

Answer : B

9. The highway connecting Sinkiang in China with Pak occupied Kashmir is
(a) Pak-China Highway (b) Siachin Highway
(c) Friendship Highway (d) Karakoram Highway

Answer : D

10. Of the following the busiest oceanic trade route is
(a) Cape route (b) North Atlantic
(c) Panama canal (d) Suez canal

Answer : C

Share This:

Post your Comments

Kerala's Own Handicraft Online Store
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. raashi says:

    thank you !!!!!!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

official website of GKTODAY-General Knowledge Today